Fisher XLT-20 lekkasjesøker

[XLT-20 m marklytter]

[XLT-20 m stavmikrofon]

[XLT-20 leveres komplett med koffert]

Fisher XLT-20 lekkasjesøker er konstruert for å være første forsvarslinje i kontroll og vedlikehold av vannledninger for å redusere lekkasjer. Høy forsterkning gjør det mulig å oppdage lekkasjer i dårlige lydledere som PVC og eternitt.

Fisher XLT-20 lekkasjesøker kombinerer akustisk deteksjon med avansert, elektronisk forsterkning og filtrering for å finne støysvake lekkasjer. Ved en selektiv filtrering av frekvensbåndet kan lydene som oppstår ved lekkasjepunktet isoleres. Dette gjør det enklere å lokalisere lekkasjen.

Vann som unnslipper et rør gir opphav til tre karakteristiske lyder. Den første oppstår som følge av friksjonen i lekkasjepunktet. Det andre lyden oppstår i det vannet slår inn i jordmassene utenfor røret. Den tredje lyden oppstår som følge av vannets turbulens i hulrommet som dannes rundt lekkasjepunktet.

Disse karakteristiske lydene forplanter seg som vibrasjoner gjennom bakken og langsetter røret. Med XLT-20 kan disse lydene raskt identifiseres og lede frem til lekkasjepunktet.

XLT-20 kommer med to mikrofoner: En marklytter og en stavmikrofon. Stavmikrofonen kan benyttes til å lytte direkte på røret eller en rørdel. Staven kan også skyves ned i bakken ved overflaten. Ved hard overflate benyttes alltid marklytteren.

Frekvensbåndbredde: 80 Hz til 8 kHz
Filter: Lavpass, høypass, båndpass. Trinnløs justering.
Forsterkning: 82 dB
Medfølgende mikrofoner: Marklytter og hydrofon-probe
Vekt, full koffert: 10 kg
Batterier: NiCad m. lader
Batterilevetid: Opptil 25 timer

 

Fisher XLT-16 lekkasjesøker

Fisher XLT-16 brukes til å finne frem til lekkasjer i gass- og vannledninger. XLT-16 består av en forsterker samt to forskjellige mikrofoner. Ved en selektiv filtrering av frekvensbåndet kan lydene som oppstår ved lekkasjepunktet isoleres. Dette gjør det enklere å finne frem til lekkasjen.

Big Foot mikrofonen som vises på bildet brukes for å lytte gjennom asfalt eller annen hard overflate. Mikrofonen har en gummihette som skjermer for trafikkstøy og andre lyder på overflaten.

Der det er mulig med direkte kontakt mot røret brukes hydrofon proben. Denne består av en hydrofon sensor som settes sammen med et metallspyd. Metallspydet blir brukt til å lage en direkte kontakt med røret og kan skyves ned gjennom jord og sand.

Frekvensbåndbredde: 100 Hz til 15 kHz
Filter: Selektiv justering fra 100 Hz til 5 kHz
Forsterkning: 85 dB
Medfølgende mikrofoner: Marklytter og hydrofon-probe
Vekt, full koffert: 7.3 kg
Batterier: 2 stk. 9V
Batterilevetid: Opptil 20 timer

 

Disse sidene blir ikke lenger oppdatert. Gå til våre nye internettsider på http://www.detektor.no for oppdatert informasjon.

Haugenveien 2, 1400 Ski
telefon: 64 94 30 70

email: eskel@online.no
Internett: http://www.eskel.no
 
Copyright © 1998 Eskeland Electronics