Geofon og Lyttestav

 

En geofon (geophone) og en lyttestav er en rimelig investering for å komme i gang med lekkasjesøking. Dette er mekaniske instrumenter som er enkle å bruke og som har vært benyttet for lekkasjelokalisering siden vannverkenes barndom. Utstyret er gradvis blitt videreutviklet av entusiaster opp gjennom årene, men følsomheten er helt klart begrenset i forhold til elektronisk utstyr. Lav pris og enkel betjening (ingen justering eller innstillig er nødvendig) gjør at geofonen og lyttestaven fremdeles er populære instrumenter både blant nybegynnere og veteraner i lekkasjesøking.

Geofonen er konstruert for lekkasjelytting på harde flater. Geofonen består av et stetoskop med 2 solide, mekaniske mikrofoner i messing. Mikrofonene har et resonanskammer som forsterker lekkasjelyden som så ledes opp i stetoskopet via gummituber. Instrumentet leveres i en kompakt og solid treeske med bærehåndtak.

 

 

Lyttestaven er konstruert for lytting på rør og armatur ved direkte kontakt. Lekkasjelyder forplanter seg lett gjennom staven og opp i messingkoppen der de forsterkes i et resonanskammer. Metallstaven kan leveres i lengder på flere meter slik at man kan lytte ned i dype kummer.

 

Disse sidene blir ikke lenger oppdatert. Gå til våre nye internettsider på http://www.detektor.no for oppdatert informasjon.

Haugenveien 2, 1400 Ski
telefon: 64 94 30 70

email: eskel@online.no
Internett: http://www.eskel.no
 
Copyright © 2001 Eskeland Electronics